YÖRESEL LEZZETLERİMİZİN YÜKSEK...

YÖRESEL LEZZETLERİMİZİN YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI YAPILDI.

20 Ocak 2017

İlçemizde görev yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Şenol,  GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ beslenme eğitimi anabilim dalında yapmış olduğu yüksek lisans tez çalışmasını Saklı Cennet Çamlıdere de yetişen yöresel besinlerin pişirilmesi ve saklanması yöntemlerinin araştırılması konusu ile ilçemizin yöresel besinlerini ulusal ve uluslararası akademik anlamda çalışmasını yapılmış oldu.

Yaptığı bu çalışma ile Çamlıdere’nin yöresel lezzetlerinin besin, protein ve vitamin sel değerlerinin yanında pişirilmesi, saklanması gibi konuları da işleyen Sayın Şenol İlçemizin yöresel lezzetlerinin ulusal alanda tanıtılmasının da yüksek lisans tezi olarak kanıtlamış oldu.