1.ULUSLARARASI ŞEYH ALİ SEMERK...

1.ULUSLARARASI ŞEYH ALİ SEMERKANDİ ÇALIŞTAYI ÇAMLIDERE'DE YAPILACAK

27 Eylül 2016

"Cihan bağında ey akıl budur makbul insu cin, ne senden kimse incinsin ne sen kimseden incin”
Şeyh Ali Smerkandi Hz.
Torunları olmaktan her zaman şeref duyduğumuz,Çamlıdere'nin Manevi Mimarı, moral tapumuz Şeyh Ali Semerkandi Hz.'nin Doğumunun 700. Yılı anısına düzenlenen 1.Uluslararası Şeyh Ali Semerkandi Hz. Çalıştay’ı Çamlıdere belediyesi ve Kültür bakanlığının öncülüğünde 03 Haziran 2016 Cuma günü saat 09,30 da Çamlıdere Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda başlayacaktır.
Yrd.Doc.Dr. Mustafa Altunkaya öncülüğünde Türkiye, İran, Suriye ve Yemen'den gibi ülkelerin yanı sıra Yurt içi ve Yurt dışından kendisini araştırma ve bilime adamış bir çok akademisyen ve profesör katılacaktır.
Şeyh ali Semerkandi Hz. nin hayatından kesitlerin anlatılacağı, Dünya görüşü, İslam alemine hizmetleri, Mekke ve Medine şehirlerindeki yaşantısı ve yaşam felsefesinin de anlatılacağı çalıştay ile ilgili Çamlıdere Belediye Başkanımız H.Caner Can ; “Bizler Şeyh Ali Semerkandi Hz. nin manevi torunlarıyız Çamlıdere’mizin Manevi mimarı gönlümüzün ışığı bereketiyle,hayatıyla, yöremizi şereflendiren manevi kapımız olan Şeyh Ali Semerkandi Hz nin doğumunun 700.yılında onu bir kez daha anmak ve anlayabilmek için gelişiyle birlikte bölgemize verdiği Huzur, Bereket ve Manevi ışığını devam ettirmek adına bu çalıştay’ı Uluslararası alanda düzenledik. Bizim üzerimize düşen mübarek zatın ışığını ömrümüzün sonuna kadar layıkıyla taşıyabilmektir. Onun huzuruna çıkanda huzur olur gönül kapımız herkese acıktır.
Başta Çamlıdereli hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızı 1.Uluslararası Şeyh Ali Semerkandi Hz. Çalıstay’ına davet ediyorum" dedi.
Program Akışı şu şekilde olacaktır. Tüm hemşerilerimizi bu güzel çalıştaya bekleriz.

DOĞUMUNUN 700. YILI ANISINA 1. ULUSLARARASI ALİ B. YAHYÂ ES-SEMERKANDÎ ÇALIŞTAYI PROGRAM AKIŞI
3 Haziran 2016
Kayıt