ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE ÖĞRENCİLERİNDEN “ 15...

Geri

ÇAMLIDERE ÖĞRENCİLERİNDEN “ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNE” ANLAMLI PROGRAM…

26 Eylül 2016

Çamlıdere’de, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinliği düzenlendi...
15 TEMMUZ 2016 günü Cumhuriyetimize ve Demokrasimize karşı yapılan terör ve darbe girişiminde şehit olan 15 TEMMUZ Şehitlerimize Merkez Atatürk İlköğretim okulundan anlamlı anma programı düzenlendi.
Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanımızı temsilen Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çiçekçi, Şehit aileleri, kamu kurumlarının idari amirleri, İlçe Milli Eğitim personeli, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda 15 Temmuz’a dair yaşananlar anlatıldı. Kaymakamımız Aydın Erdoğan yaptığı konuşmada 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi. Erdoğan, “bu yılki eğitim öğretim yılımız diğer yıllardan biraz farklı başladı. Hepimizin yaşadığı ve 15 Temmuz’da yaşanan terörist kalkışma neticesinde bir milletin topyekün şanlı bir direnişine şahit olduk. Yeni bir destan olarak tarihe geçen bu onurlu mücadelede canlarını ortaya koyan şehitleri anmak, Milli İrade Kahramanlarını hatırlamak ve yaşanan bu süreçleri körpe dimağlara nakşetmek her şeyden önce milli ve insani bir görevdir. Bu anlamda 15 Temmuz’a dair kahramanlık öykülerinin bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılarak toplumsal hafızanın canlı tutulması son derece önemlidir, önceliklidir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbesi ile ilgili şiir, oratoryo ve sunumlarla program sona erdi.