ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

YAŞAYAN ÇAMLIDERE MÜZESİ İNŞAA...

Geri

YAŞAYAN ÇAMLIDERE MÜZESİ İNŞAATI TAMAMLANDI, BAHÇE ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR…

13 Kasım 2016

Müze binasının tamamlanmasının ardından bahçe çalışması başlatılarak hızlı bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor...
Kültür ve müzeler şehri olan, Turizmin örnek ilçesi Çamlıdere İlçemizde, yaşayan Çamlıdere müzesinin tarihi Çamlıdere binası tamamlandı.
Müze binasının tamamlanmasının ardından bahçe çalışması başlatılarak hızlı bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor. Ziyaretçilere zamanda yolculuk yaptıracak olan müze bahçesinde geçmişimizden günümüze ışık tutacak olan hasat ve bahçe kültürü işlenecek.
Özellikle çocuklara tabiat,tarım ve bahçe sevgisi aşılayacak olan müze bahçesinde, oluşturulan bahçe alanlarında çocukların ve misafirlerin toprakla haşır neşir olması sağlanacak. Özel olarak hazırlanmış alanlara sebze ekimi yapılarak yetiştirilen sebzelerin ziyarete gelen misafir ve ziyaretçiler tarafından hasatlarının yapılmasının yanında o anı yaşayan insanlara bir nebzede olsa tarihten anılar yaşatılmış olacak. Sebze için oluşturulan özel alanların dışında buğday ekimi ve hasat sonrasında harman yeri alanı da oluşturulacak.
Birçoğumuzun çocukluğundaki buğday hasadı ve hasat sonrasında harman günlerimizi hatırlayacağımız müze bahçesinde, ziyaretçiler anılarını tazeleyerek zamanda yolculuk yaparken çocuklarda tabiat ve toprak sevgisi kazanmış olacaklar.