ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

SEMERKANDİ İLAHİSİ TANITIM PRO...

Geri

SEMERKANDİ İLAHİSİ TANITIM PROGRAMI VE TÜRK MUSİKİ GECESİ YAPILDI…

26 Eylül 2018

Türkiye’nin yaşayan en büyük bestekârı Sayın Amir Ateş Beyefendi Semerkandi ilahisinin tanıtım gününde Hemşehrileri ile buluştu.

Programa Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlandı. Çamlıdere Belediyesinin organize ettiği Semerkandi İlahisi tanıtım günü ve Türk musikisi dinletisi programında Büyük Bestekâr Amir Ateş bestesini yaptığı Semerkandi İlahisini ve kendi bestelerinden oluşan eserleri seslendirdi. Amir Ateş’esoloda eşlik eden Diyanet işler korosundan Fatih Altay’ın eşlik ettiği Musiki dinletisinde geçmişten gönümüze kadar unutulmamış ve ün yapmış eserler yer aldı.

Belediye Başkanı H. Caner Can, tanıtım programı açılış konuşmasında böyle bir gecede Çamlıdere’yi ve kendilerini yalnız bırakmayan Amir Ateş Beyefendiye teşekkürlerini sunarak Semerkandi İlahisi için yapmış olduğu besteden dolayı ’da mutluluğunu dile getirdi.

Geceye damga vuran isim ise Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun’un sözlerini yazdığı “Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim ki” eserinin seslendirilmesi sırasında sahneye çıkarak Amir ateş Beyle birlikte Düet yapması oldu.

Tanıtım gecesine Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, Eski Maliye Bakanı Hasan Basri Haktan, Eski İçişleri Bakanı Saffet Arıkan Bedük, Eski Kocaeli Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Eski Başkanı İsmail Amasyalı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Mişaviri Hüseyin Avni Metin, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özarslan, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Civelek, Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları, Çamlıdere Dernekler Fedarasyonu, Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği ve Çok sayıda davetli katıldı. Program İlçe Müftümüz Ahmet Ekiz'in yaptığı dua ile son buldu.