ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

SAKLI CENNET ÇAMLIDERE TURİZM'...

Geri

SAKLI CENNET ÇAMLIDERE TURİZM'DE ÖRNEK İLÇE OLMAYA DEVAM EDİYOR...

12 Nisan 2017

Çamlıdere ilçesi Baharın kendini göstermesiyle birlikte Turizm Acente Firmalarının ilgi odağı olarak gerek hafta sonunda gerekse hafta içinde yerli turistlerle dolup taşmaya başladı.
Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Hz.nin Türbesi ile inanç Turizminde, müzeleriyle kültür Turizminde, yeşil ormanları ve dağ yürüyüşü parkurları ile doğa Turizminde, Orman içinde Ankara’nın en fazla yaylasına sahip olma özelliği ile kırsal ve yayla Turizminde, kendini ispat ederek ön plana çıkıyor. Gün geçtikçe Turizm Acente Firmalarının turlarını ağırlayan Saklı Cennet Çamlıdere yine özel misafirlerini ağırladı.
Büyükşehir Belediyesi Çankaya Hanımlar Lokali üyeleri ilçemize yaptıkları ziyarette Çamlıdere’nin Saklı Kalmış bir cennet olduğunu vurgulayarak şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Semerkandi Külliyesi ve türbesinden başlayan ziyaretleri Külliye içerisinde bulunan Semerkandi Müzesi,15. yy. Yaşayan Çamlıdere kerpiç ev Müzesi, Emanetler müzesi ve Oyuncak Müzesi ziyaretleri ile devam ederek ilçe merkezinde bulunan Doğa ve Hayvan Müzesi, Çamlıdere Kültür Evi, Tarım Müzesi, Terazi ve tartı Müzesi, Kına evi Taziye evi ziyaretleri yapıldı. Öğle Yemeği sonrasında Çamlıdere yaylası ve Aluçdağı milli parkı içerisini ziyarete den Grup üyeleri Çamlıdere’yi umduklarından çok daha farklı bulduklarını ifade ederek, kültürel değerlerin ve doğal güzelliklerin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade ederek en kısa zamanda tekrar ilçemizi ziyaret edeceklerini dile getirdiler.