ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

REHBERLER ODASI VE TREKKİNG ÜY...

Geri

REHBERLER ODASI VE TREKKİNG ÜYELERİ ÇAMLIDERE TANITIMINA KATILDILAR…

30 Kasım -0001

Çamlıdere ilçesi her geçen gün büyümeye ve turizmde kendisini ispat etmeye devam ediyor.

Çamlıdere Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü tanıtma Şube Müdürlüğünce organize edilen Çamlıdere tanıtım gezileri bu hafta başladı. 100 kişilik bir grupla yapılan Çamlıdere tanıtım gezileri programı grup üyeleri gördükleri güzellikler ve kültürümüz karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

Çamlıdere tanıtım gezisine katılan Trekking ( doğa yürüyüşü ) üyeleri ve rehberler odasına kayıtlı rehber üyeler ilçemizin kültür hazineleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyerek Anadolu’nun Keşfedilmemiş ender bir ilçesi olduğunu vurgulayarak Doğası, kültürü, müzeleri ve tertemiz havası ile Çamlıdere’nin saklı kalmış bir Cennet olduğunu vurgulayarak bundan sonraki doğa Trekking turları. Turizm ve kültür kapsamında ilk tercihlerinin Çamlıdere İlçesi olacağını vurguladılar.

Sabah Saatlerinde başlayan İlçe merkezi turu ile İlçemizde bulunan müzelerimizi ziyarete den grup üyeleri öğle saatinde Şeyh Ali Semerkandi külliyesini ziyaret ederek 2. Müzeler kompleksimizi ziyaret ederek Yöresel ürünlerden alışveriş yaptılar. Alışveriş sonrasında Aluçdağı Milli Parkı alanı içerisinde yöresel gözleme ve ayran ile öğle yemeği molası veren grup üyeleri, öğle yemeği sonra Aluçdağı milli Parkı içerisinde bulunan Trekking rotamızda, Rehberimiz Yusuf Esim Eşliğinde 15 Km lik Trekking          ( Doğa Yürüyüşü )  yaptılar. Yürüyüş sonrasında, Aluçdağı Macera parkı içerisinde aktiviteler yaparak keyifli saatler geçiren grup üyeleri katıldıkları en farklı ve en eğlenceli tanıtım turu olduğunu belirterek bundan sonra yapılacak Tanıtım Turlarının liste başına Çamlıdere’yi koyacaklarını vurguladılar.