ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

REHBERLER ODASI ÇAMLIDERE YE H...

Geri

REHBERLER ODASI ÇAMLIDERE YE HAYRAN KALDI…

30 Kasım -0001

Turizm Bakanlığı ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından ilçemize organize edilen Çamlıdere Tanıtım Turu kapsamında Çamlıdere’yi ziyaret eden Rehberler odası üyeleri ve bakanlık yetkilileri Çamlıdere’nin bu kadar değişime ve gelişime uğraması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Ülkemizin saklı kalmış Cenneti olan Çamlıdere sadece kültür, inanç, yayla, kırsal turizm alanında değil doğa ve Trekking yürüyüş sporları alanında da turizm ilçesi oldu. Çamlıdere Yaylası, Aluçdağı Milli Parkı, ve kös yayla mevkiinde trekking yürüyüşü yapan İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri ve rehberler odası üyeleri Ankara’nın trekking yürüyüşü rotaları arasında en farklı ve en güzeşl rotaların Çamlıdere Rotaları olduğunu belirterek bu eşsiz güzellikleri bütün herkesin görmesi gerektiğini vurguladılar.
Trekking yürüyüşü sonrasında Yayla Göl park Restaurantta öğle yemeği molası veren grup üyeleri öğleden sonra Çamlıdere merkez ve ilçe merkezinde bulunan müzelerimizi ziyaret ettiler. Çamlıdere’nin bir çok Şehirde bile olmayan müzeleri ile bir müzeler şehri olduğunun vurgusunu yapan grup üyeleri, Çamlıdere bir kültür şehri, temizliği ve kültürüyle buranın tanıtılmasında gereken desteği Çamlıdere’ye vereceklerinin de sözünü verdiler.