ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİNDE GERİ...

Geri

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI...

24 Nisan 2017

Çevre Düzenlemesi de Tamamlanmak Üzere Olan Çamlıdere Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.
Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner Can’ın ortak akıl ve gayretleriyle Çamlıdere’ye kazandırdığı Çamlıdere oyun ve oyuncak müzesi Şeyh Ali Semerkandi Külliyesi Karşısında hizmete giriyor. Büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlenceli saatler geçirebileceği müzenin iç dekorasyonu son hızıyla devam ediyor.
Oyun ve Oyuncak Müzesi, küçüklerin ve büyüklerin ortak eğlenebileceği bir yer olacak. Tesisin içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekânlar bulunacak. Bu amaçla müzede oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişiminin anlatılması için mizansen ortamlar oluşturuluyor. Müzede çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alan da yer alacak.
Büyükler Nostaljiye Çocuklar Oyuncağa Doyacak
Müzeye gelenler, önce eski Çamlıdere evleri ve sokaklarında eski oyunları oynayan çocukların maketleri ve figürleri ile karşılaşacak, el yapımı ahşap oyuncakların yanında tel ve demirden yapılmış bir çok oyuncak ve oyun türlerini de görecek olan müze ziyaretçileri büyükler için bir nostalji ve zamanda yolculuk yapma imkanı sunacak. Çocuklar ise oyuncakların tarihsel dönemlerini öğrenebileceği müzede baba ve annelerinin hatta nine ve dedelerinin dönemindeki oynadıkları oyuncakları ve oyunları görme, öğrenme imkânı bulabilecekler. Müze içerisinde gezintiniz ise sizleri hayretlere düşürerek, her döneme ait farklı oyuncakları görecek nasıl oynandığını öğreneceksiniz. Çamlıdere Treni Oyun ve Oyuncak Müzesi geçmişten günümüze ışık tutan Türkiye’nin en kapsamlı oyuncak müzesi olacak.