ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

NORVEÇ, ROMANYA, ALMANYA, PORT...

Geri

NORVEÇ, ROMANYA, ALMANYA, PORTEKİZ VE İSPANYADAN GELEN ÖĞRENCİLER ÇAMLIDERE AŞIĞI OLDULAR…

15 Kasım 2018

Yabancı uyruklu öğrenciler Çamlıdere'ye hayran kalarak önümüzdeki yıllarda tekrar gelmek istediklerini belirttiler. Bilkent Üniversitesi ve lisesi eğitim kapsamında ülkemize Norveç, Romanya, Portekiz, Almanya ve İspanyadan gelen öğrenci ve öğretmenleri Çamlıdere ilçemizi ziyaret ederek doyasıya eğlenirken Çamlıdere kültürü ve gelenekleri ile tanıştılar.

Sabah saatlerinde Çamlıdere yayla göl parkta açık büfe kahvaltı ile başlayan Çamlıdere maceraları, Aluçdağı milli parkı içerisinde trekking yürüyüşü sonrasında Macera parkında adrenalini doyasıya yaşayan ve at binicilik kursları alan öğrenciler at binme ve safari sonrasında Aluçdağı Doğa bilim ve deney sahasında bitki şeker ve DNA testleri ile Çamlıdere endemik bitkileri testi ve deneyi yaptılar.

Öğle yemeği sonrasında İlçe merkezimizde müzelerimizi ziyaret eden yabancı öğrenciler bir ilçede bu kadar çok müzenin olmasının gerçekten şaşırtıcı olduğunu Avrupa şehirlerinde bile bu kadar çok müzenin olmadığını belirterek ilçemize hayran kaldıklarını belirttiler. Müzeler ziyareti sırasında öğrenciler ve öğretmenlerine eşlik eden Belediye Başkanımız H. Caner Can’a ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Norveç, Romanya, Almanya, Portekiz ve İspanyalı öğrenciler kendisinin Avrupa’da siyaset yapması gerektiğini söyleyerek kendi ülkelerine davet ettiler.

İlçe merkezi ziyaretlerinden sonra Kuşçular mahallesinde Türk mutfağı ve hamur işleri konulu ders ve eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler hamur açtılar, gözleme yaptılar, bazlama yaptılar. Türk toplumunun çok sıcakkanlı ve kültürüne bağlı olduğunu gördüklerini özelikle Çamlıdere’nin kültür gelenek görenek, doğa ve turizm olarak Avrupa düzeyinde bir ilçe olduğunu vurgulayarak önümüzdeki yıllarda tekrar gelmek istediklerini belirttiler.