ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

NİHAT HATİPOĞLU BİR KEZ DAHA Ç...

Geri

NİHAT HATİPOĞLU BİR KEZ DAHA ÇAMLIDERE'DE...

17 Ağustos 2017

NİHAT HATİPOĞLU BİR KEZ DAHA ÇAMLIDERE'DE...

Ünlü Hadis profesörü ve fıkıh âlimi Prof Dr. Nihat Hatipoğlu hoca Çamlıdere’ye gelerek Şeyh Ali Semerkandi Hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

Çamlıdere’nin manevi açıdan çok zengin olduğunu belirten ve Çamlıderelilerin böyle bir şahsın torunları oldukları için çok şanslı olduklarını dile getiren Nihat Hatipoğlu ziyaretleri sırasında Belediye Başkanımız H. Caner Can eşlik etti.

Prof Dr. Nihat Hatipoğlu ve Başkan Caner Can Şeyh Ali Semerkandi Hz. nin Hayatının ve eserlerine dair daha derin araştırmaların yapılması için Üniversitelerin ilgili kurumları, YÖK Başkanlığı ve içlerinde Prof Dr. Nihat Hatipoğlu'nun da bulunacağı alanlarında uzman kişiler tarafından araştırılarak gün yüzüne çıkartılması konusunu da konuştular. Böyle bir Alim kişinin başta hayatı olmak üzere eserlerinin İslam dünyasına çok şey katacağını vurgulayan ikili bu alanda çalışma yapmak için en kısa sürede tekrar bir araya geleceklerini belirttiler.

Semerkandi Külliyesi içerisinde bulunan Semerkandi evi Kerpiç ev müzesi ile Oyun ve oyuncak Müzesini de ziyaret eden Nihat Hatipoğlu Çamlıdere’nin kendisinde çok özel bir yeri olduğunu bundan sonraki dönemlerde daha sık geleceğini belirterek Başkanımızın ve Çamlıdere’lilerin misafirperverliğinden de oldukça memnun kaldığını ifade etti.

Sıcak ve samimi anların yaşandığı Ziyarette Başkanımız Oyun ve oyuncak müzesi gezintisi sırasında Prof. Dr Nihat Hatipoğlu’na Müzenin kuruluş amacını ve sürecini anlattı.