ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

KAR KIŞ DEMEDEN OYUNCAK MÜZESİ...

Geri

KAR KIŞ DEMEDEN OYUNCAK MÜZESİ İÇİN TREN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR…

2 Ocak 2017

KAR KIŞ DEMEDEN OYUNCAK MÜZESİ İÇİN TREN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR…

Oyuncak Müzesinin yapımı hızla devam ederken Oyuncakların beklentinin üzerinde gelmesinden dolayı trene iki tane daha ek vagon yapıldı…

Toplamda Altı (6) vagona ulaşan oyuncak müzesi treninin yapımı kar kış demeden hızla devam ediyor, bahar ayına yetiştirilerek açılması planlanan oyuncak müzesinde son iki vagonu da yerleştirildi. İç dekorasyonunun büyük bir kısmı tamamlanmak üzere olan oyuncak müzesi için yapılan trenin adı ise Çamlıdere çuf, çuf treni olacak.

Konuyla ilgili neden oyuncak müzesi sorunu yanıtlayan Belediye Başkanı H. Caner Can “Hayalleri olmayanın geleceği olmaz, hayal kurmayan çocuk gelecekte ne olacağına dair bir fikir edinemez. Bakın tarihe güçlü ve savaşçı devletlere baktığımızda çocukları toplar, tüfekler, tanklar, askerler, yaralı askerler, tedavi çadırları gibi oyuncaklarla çocukları yönlendirmişler ve o çocuklar büyüyüp gençlik çağlarında biz dünyanın üstün ırkıyız deyip dünya savaşları çıkarmışlar birçok savaşın çıkmasına sebep olmuşlar ve kendilerini üstün ırk olarak görmüşler, halende öyle görüyorlar. Başka bir millete devlete baktığımızda belli bir dönem oyuncaklarını incelediğimizde uzay, astronot, roket, uzay mekiği gibi oyuncaklar üretip çocukları o yönde geliştirip yönlendirmişler ve o çocuklar büyüdüğünde uzaya çıkan ilk millet ilk devlet olmuşlar. İşte bir çocuğun hayatında oyuncak bu kadar önemlidir. Çocuklarınıza oyuncak alırken aman istedi de susmadı ondan aldım değil o çocuğu gelecekte ne yapmak istiyorsanız o yönde yönlendirecek oyuncaklar alınız, çünkü çocuklukta başlayan hayal büyüdüğünde gerçek olur. Bu sebeple oyuncak müzesi, bakınız Çamlıdere manevi huzura, tarihe, kültüre, sahip bir ilçe bu kültürün içinde geçmişten günümüze oyuncak tarihine ve kültürüne de ışık tutmak istedik. Çamlıdere geleceğe ışık tutan bir ilçe. Çamlıdere saklı bir cennet, Çamlıdere artık bir kültür ve müzeler ilçesi oldu. İlçemizin kültürel hazinelerini gün ışığına çıkarmaya devam edeceğiz. Çamlıdere manevi mirasın bekçisidir, Çamlıdere kültürel mirasın beşiğidir, Çamlıdere gelenekten geleceğe ışık tutan bir hazinedir.” dedi. Ve Oyuncak müzesinin de yakın zamanda hizmete açılacağının müjdesini verdi.