ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

İZCİLERDEN ÖNCE İGLO SONRA KAY...

Geri

İZCİLERDEN ÖNCE İGLO SONRA KAYAK KEYFİ…

25 Ocak 2017

Otel Çamlıdere’de kampa giren Türkiye İzciler Federasyonu’na bağlı Batıkent Gençlik ve Spor Kulübü istiklal izci gurubu kayak keyfini Çamlıdere’de yaşadı…

Kış kampı için pazartesi günü ilçemizde kampa giren İstiklal izci grubu faaliyet ve eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor, Çamlıdere’nin beklediklerinden daha güzel olduğunu vurgulayan izci grubu kış kampı için aradıkları her şeyin ilçemizde olduğunu vurguladılar.

Önce İglo yaptılar…

Türkiye İzciler Federasyonu’na bağlı Batıkent Gençlik ve Spor Kulübü istiklal izci grubu kampa girdikleri Otel Çamlıdere faaliyet sahası içinde kış şartlarında korunma ve hayatta kalma, barınak yapma ve barınma eğitimleri sırasında iglo ( Eskimo usulü kardan ev )  yaptılar. İglo yapımı sırasında neşeli anlar yaşanırken izci grubun iglo başında paylaştıkları fotoğraflarda sosyal medyada oldukça ses getirdi.

Çamlıdere kayak merkezi kuruldu…

İstiklal izci grubu Otel Çamlıdere faaliyet ve kayak sahasında kışın en zevkli sporunu yaptılar.

İstiklal İzci grubu otel Çamlıdere kayak sahasında ayak kayağı kayarak keyifli anlar yaşadılar oturma kızağı ve ayak kayağı sporları yapan izci grubu Çamlıdere’nin kış sporları içinde uygun bir bölge olduğunu vurgulardılar.

 

Aluçdağı macera parkı ve doğa yürüyüşünü unutmadılar…

 Aluçdağı milli parkı içerisinde bulunan macera parkını gezen ve duvar tırmanışı yapan grup dönüşte doğa yürüyüşü yaparak Çamlıdere’nin temiz havasını teneffüs ettiler. Orman içerisinde yapılan doğa yürüyüşü sırasında karda iz takibi ve izden hayvan tanıma eğitimi de alan İstiklal izci grubu bahar mevsiminde ki kamplar içinde Çamlıdere’yi tercih edeceklerini belirttiler.