ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

İMAR BARIŞI ÇALIŞMALARI BAŞLAD...

Geri

İMAR BARIŞI ÇALIŞMALARI BAŞLADI...

5 Temmuz 2018

İskansız yapılar kayıt altına alınacak. İmar Barışından faydalanmak için e-Devlet sisteminden Yapı Kayıt Belgesi formunu doldurarak başvuru yapabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bilgileri doğrultusunda 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış imarsız alandaki yapılar İmar Barışından yararlanacak.

Bu bağlamda İlçemizde imarsız alanların çoğunlukta bulunduğu;

- Tapulu mülkiyetinizin üzerindeki yapılar, 
- Hazine arazileri üzerindeki yapılar,
- Yaylalardaki yapılar,
- Tescil harici alan dışındaki yapılar,
- Orman alanındaki yapılar,
- 2B arazileri üzerindeki yapılar,

üzerinde İmar Barışı uygulaması yapabilecek.

Bu tür yapılar için e-Devlet üzerinden müracaat yapılarak Yapı Kayıt Belgesi alınarak yapıların kayıt altına alınması için müracaat edilmiş olacak ve yapı kayıt altına alınmış olacak.

Arsa ve araziler için rayiç, emlak, vergi birim değerleri Çamlıdere Belediyesi emlak servisinden temin edilebilecek.

İlçemizi yakından ilgilendiren yukarıdaki özellikleri taşıyan baraj havzasındaki yapılar İmar Barışından yararlanabileceklerdir.

e-Devlet üzerinden müracaat yaparak Yapı Kayıt Belgesi alarak bedelini ödeyen yapı sahipleri bu belge ile Çamlıdere Belediye Başkanlığına müracaatları halinde elektrik ve su abonesi olabileceklerdir. Bu yapılardan yasa ve yönetmeliğe uygun olan binalar için tapu tescil işlemlerini yaptırabileceklerdir.

NOT: İMAR BARIŞINDAN SADECE BİNANIN OTURUM ALANI FAYDALANDIRILACAKTIR. BİNA ÇEVRESİNDEKİ BAHÇE VE ARAZİLER İMAR BARIŞI DIŞINDADIR.