ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

İLÇEMİZDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞI...

Geri

İLÇEMİZDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI BAŞLIYOR…

10 Kasım 2016

Çamlıdere Belediyesinin girişimleri sonucunda 60 kişiye Küçükbaş hayvan dağıtım projesi sonuçlandı. haftaya hayvanların dağıtımı başlıyor. Çamlıdere Belediyesi girişimleri ile Ankara Büyük Şehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı Tarafından organize edilerek projelendirilen ve küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacı ile yapılan 50+1 ( 50 adet kıvırcık koyun 1 adet damızlık koç ) dağıtım toplantısı yapıldı. Çamlıdere Belediyesi tarafından alınan müracaatlar sonunda yapılan değerlendirmeler ve incelemeler sonunda 60 Kişiye 51 adet küçükbaş ( koyun ) dağıtımı yapılacak.
1 hafta içinde dağıtımın başlatılması planlanan toplantıda proje kapsamında dağıtılan küçükbaş hayvanların 3 yıl boyunca aldıkları hayvanları satışını yapamayacakları da vurgulandı.
Yapılan proje kapsamında ilçemizde 3.000 Ad. Küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmış olacak ve bölgeye hayvancılık adına bir hareket getirmiş olacak. Haftaya hayvanların dağıtımı düzenlenecek olan bir tören ile başlayacak ve 2 ay içinde dağıtım tamamlanacak.