ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

EFSANE ÇAMLIDERE FESTİVALİ GER...

Geri

EFSANE ÇAMLIDERE FESTİVALİ GERİ DÖNDÜ…

31 Temmuz 2017

Çamlıdere Yağlı Güreş ve doğa festivaline 30 bin kişi katıldı…

Geleneksel olarak yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşlerinden sonra Ankara Çamlıdere Aluçdağı Festivali olarak anılan Efsane Çamlıdere Festivali Yaklaşık  ( 30 ) bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Çamlıdere Aluçdağı Milli Parkı İçinde yapılan Festivale siyasi ve bürokratlarında yoğun ilgisi vardı.  Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Meclis İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Ankara Vali Yardımcısı Metin Asrlanbaş,İl Kültür ve Turizm Müdürü Kudret Cabılar, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Âdem Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Daire Başkanı Recep Tezcan, Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Durali Keleş, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Ankara Hizmet Edenler Derneği ( AHİD ) Genel Başkanı Hilmi Yaman, Kızılcaham’lılar Derneği Başkanı Beyhan Sarı, Çamlıdere Dernekler birliği Başkanları ve Genel Başkanları, Muhtarlar Birliği Başkanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ulusal Basının da yoğun ilgisine maruz kalan Çamlıdere Festivaline Kanal a Televizyonundan Gezelim Tozalım Program Yapımcısı Gaffur Uzuner, Beyaz Tv ‘den Cennet Köşeler Program Yapımcısı ve sunucusu Mert Savaş, Kanal 5 Televizyonu’nda Gündem Özel Program Yapımcısı Aydın Tufan ekipleriyle birlikte Festivali ve Çamlıdere’yi baştan sona çekerken TRT Spor ve TRT Haber kanalları  Offroad Yarışlarını Canlı Yayın yaptılar.

Efsane Festival olarak bilinen Çamlıdere Yağlı Güreş ve Doğa Festivali 30 Temmuz 2017 günü  Aluçdağı Milli Parkı içerisinde Yağlı Güreşler ile Başladı pehlivanların  kıyasıya mücadele ettiği Yağlı güreşlerde Baş Pehlivanlığı Çamlıdere Belediye Başkanımızın Pehlivanı Çamlıdere’li Muharrem Erşahin kazandı 2. Yücel Ünal 3. Ufuk Yücel Koçak ve Eyüp Can Kahraman aldı.

Festivalin Açılış Konuşmasında Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can; Çamlıdere’nin artık eski Çamlıdere olmadığına vurgu yaparak Özlem duyulan Meşhur efsane Çamlıdere festivalinin artık başladığını ve bundan sonraki yıllarda devam edeceğini belirterek “Çamlıdere ve sizler her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyorsunuz ben ve çalışma arkadaşlarım Çamlıdere’ye ve sizlere hizmet etmek için buradayız. Artık festival özlemimiz sona erdi. Saklı cennet Çamlıdere artık bir Turizm İlçesi oldu her geçen gün değişiyor büyüyor hizmet alıyor,  ilçemizdeki sekiz tane müzemizle kültür şehriyiz, Şehy Ali Semerkandi Hz. manevi mimarımız ile İnanç Şehriyiz, Şuan İçinde bulunduğumuz muhteşem doğamızla Doğa Şehriyiz,  Çıkartmış ve Termal Otelimizin inşaat alanına kadar aktarımını yaptığımız Termal Suyumuzla Termal Şehriyiz. Bundan Sonra Çamlıdere’nin büyümesini gelişmesini hiç kimse durduramaz Artık biz bir Dünya markası olacağız”. Diye Konuştu.

 

 

Yağlı Güreşlerin sona ermesiyle birlikte beş farklı sanatçının verdiği konserle devam eden Festival de Peçenek’li Harun, Şerife Çalıkıran, Veli Erdem Karakülah, Cengizhan Akar ve Mustafa Taş Festivale yaklaşık 30 ( otuz ) bin kişiyi coşturdular. Özellikle Veli Erdem Karakülah ve Mustafa Taş’ın sahne aldığı anlarda Festival alanı Ankara Oyun Havası oynayan insanlarla dolup taştı.