ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE'YE KADIN DAYANIŞMA B...

Geri

ÇAMLIDERE'YE KADIN DAYANIŞMA BİRİMİ KURULDU...

5 Haziran 2017

Çamlıdere Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Kültür Dairesi Başkanlığınca Çamlıdere Kadın Dayanışma Birimi Kuruldu.
Son zamanlarda Kadına Karşı artan şiddet olaylarının ve aile içi şiddetin önüne geçmek amacı ile kurulan birim aynı zamanda kadınlara yönelik farklı projelerde geliştirecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız H. Caner Can; Kadınların her şeyden öne birer anne olduklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti. “Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde son derece yaygın görülen bir olay haline dönüştü.
Aile içi şiddetin algılanması ve tanımlanması her Zaman toplumun ve bireylerin kültürel değerleri üzerine şekillenmektedir. Bu nedenle şiddet kullanımı, toplumun benimsediği ve meşru gördüğü bir amaç için gündeme geldiğinde o davranışın şiddet olarak algılanıp algılanmaması da oldukça güç olmaktadır. Birçok toplumda kadına şiddet uygulanması kabul edilir bir davranış olarak algılanmakta ve evliliğin sıradan bir özelliği olarak görülmektedir. Şiddete uğrayan kadınlar için güvenilir, ciddi destek sistemlerinin olmaması ve aile şiddete yönelik yasal düzenlemelerde yetersizliklerin olması şiddetin artmasına katkıda bulunmaktadır İşte bu sebepledir ki Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyemiz ile birlikte Kadının toplumun içindeki önemini ve yerini korumak için Çamlıdere’ye Bir Kadın Dayanışma Birimi kadına karşı uygulanan şiddetin önüne geçmek adına adım atmış olduk. dedi