ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE'DEN ENERJİSA'YA ALTY...

Geri

ÇAMLIDERE'DEN ENERJİSA'YA ALTYAPI TEPKİSİ..

18 Ağustos 2017

ÇAMLIDERE'DEN ENERJİSA'YA ALTYAPI TEPKİSİ...

Başkent EDAŞ'ın bürokratik engelleri gerekçe göstererek ilçedeki elektrik altyapı çalışmasını 3 yıldır ertelediğini belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, ''ASKİ 10 gün önce geldi, aynı yerde su alt yapısı için çalışmaya başladı. İki çalışma aynı anda yapılmalı. Kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışmasını istiyoruz'' dedi.

Çamlıdere'nin ana arterlerinden Cumhuriyet Caddesi'ndeki elektrik kablolarının yer altına alınması için EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ) tarafından yapılacak çalışma aradan 3 yıl geçmesine rağmen başlamadı. Bu süreçte çalışma ertelemesine gerekçe olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nden izin alınamaması gösterildi. Ancak aynı cadde de, önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASKİ) 10 gün önce 'içme suyu ve kanalizasyon altyapısı' çalışmasına başlaması ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. Başkent EDAŞ'ı eleştiren Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, ''EnerjiSA Başkent EDAŞ üç yıldır ana caddedeki elektrik kablolarını yerin altına alacak ama bir türlü Karayolları ile problemlerini çözemiyor. ASKİ geldi, üç günde sorunu çözdü ve çalışmalara başladı'' dedi. Kurumlar arası koordinasyozsuzluktan dert yanan Başkan Can, şunları söyledi:

* İKİNCİ KEZ KAZILMASINI İSTEMİYORUZ

''Çamlıdere'nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısı için 3 kilometrelik bir kazı başladı. Bir kazılan yer ikinci kez bir daha kazılmasın isityoruz. Bu yüzden hazırçalışma başlamışken kurumların ikisinin de koordineli bir çalışma dürdürmesi, halkımızın mağduriyetini önleceyecek. Neticede ikinci bir kazı; devletin, milletin parasına, halka yazık. Toz ve toprak içindeler. Trafikten huzursuzlar, artı zaman kaybı olacak.

* 3 TAŞLA 1 KUŞ VURMANIN DERDİNDELER

EnerjiSA, hemen hemen Ankara'daki tüm ilçelerin elektrik kablolarını yer altına aldı ama bizimkini almadı. Bundan bir sene kadar önce 'kaldırımdan geçerse iyi olur' dediler. 'Olur, siz kabloları geçirin ben kaldırımı yaptırırım' dedim. Ama su göründü, teyemmüm bozuldu. Bunu söylediğimde ASKİ'nin çalışması yoktu. Şimdi caddede çukurlar açıldıktan sonra bir daha kaldırımı kazmanın anlamı yok. ASKİ'nin burada duyarlı bir yetkilisi var. 7 aydır bunların (EnerjiSA) yanına gidip bilgi verdi, sürekli paslaştı ama olmadı. Bu durumla ilgili söyleyeceğim iki şey var. İlki cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur. İkincisi de ne sol ne sağ, istemiyorsan tasa semtine uğramasın EnerjiSA. Biz bir taşla iki kuş vurulmasını istiyoruz ama bunlar üç taşla bir kuşu vurmanın derdindeler.

*TÜM ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ OLMALI

''Çamlıdere'de bunlar oluyorsa, Ankara'da ve diğer illerde buna benzer ne durumlar vardır. Ankara'da, 780 bin metrekarelik ülkemizin her karış toprağında kamu kurum kuruşlarının koordineli olarak çalışmasını istiyoruz. Bugün ben bu sorunu EnerjiSA'da yaşıyorum ama yarın hangi kurumla yaşayacağımı bilemem sonuç olarak. En büyük sorunumuz koordinasyonsuzluktur. Başbakanımız, Bakanımız ve en önemlisi de milletimiz, yapılan çalışmaların koordineli olarak yapılmasını istiyor. Niye istiyor? Bir tasarruf, iki zaman, üç de toz - toprak ve çevre kirliliği ile trafik sorunu yaşamamak için. Onun için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yaptıkları çalışmalarda koordineli olması lazım.''