ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE’DE BAYRAM YOĞUNLUĞU…

Geri

ÇAMLIDERE’DE BAYRAM YOĞUNLUĞU…

26 Haziran 2017

Ramazan Bayramında Çamlıdere’ye binlerce kişi akın etti…


Ramazan Bayramının gelmesiyle Arefe gününden itibaren bayramın ikinci gününde de Çamlıdere’ye insanlar akın etti, Ramazan Bayramı’nı Çamlıdere’de geçirmek isteyen Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz ve yerli yabancı misafirlerimiz Arefe gününden itibaren Çamlıdere’ye akın ettiler. Doğdukları, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği topraklarda Ramazan Bayramını kutlamak isteyen Çamlıdere’li hemşerilerimiz ilçemizi, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’ni ve ilçemizde bulunan sekiz adet müzelerimizi, ziyaret etmek için Çamlıdere’ye akın ettiler. Şeyh Ali Semerkandi Hz.nin Türbesi ziyaretçi akınına uğrarken,  İlçemizde bulunan müzelerimiz ziyaretçilerle dolup taştı.

Son yıllarda yapılan hizmetler ve projelerle Ankara’nın yükselen değeri olan Çamlıdere İlçesi, Coğrafi Yapısı, Doğal Güzellikleri, İnanç Turizmi, Kültür Turizmi, Doğa ve Yayla Turizmi ile sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin ilgi odağı olmaya başladı. Ramazan Bayramın da Ankara’da yaşayan Çamlıdere’li hemşerilerimizin yanı sıra yerli ve yabancı birçok insanın Şeyh Ali Semerkandi Hz.’ni ziyaret etmek için geldiği ilçemizde yapılan hizmetler ve değişimde fazlasıyla fark edildi. 
Ziyaret için gelen insanlar Semerkandi Külliyesinden Çamlıdere manzaralı fotoğraf çektirerek ziyaretlerini sosyal medyadan da paylaştılar, aynı zamanda Şeyh Ali Semerkandi Külliyesi İçinde bulunan Müzeler başta olmaz üzere İlçe merkezinde bulunan Doğa ve Hayvan Müzesi, Çamlıdere Kültür Evi, Tarım Müzesi, Terazi Müzesi de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Ziyaretçilerin ilgi ve hayretle gezdikleri müzeler Çamlıdere’ki değişimin en büyük göstergesi oldu. 

Doğa ve piknik için Aluçdağı Milli Parkını tercih eden misafir ve hemşerilerimiz ise Aluçdağı Milli parkı içerisinde doğa ile baş başa gün geçirirken Aluçdağı Macera Parkı içerisinde adrenalini ve heyecanın doruk noktasını yaşayarak eğlendiler.
Ziyaretçiler Çamlıdere’de bulundukları süre boyunca Fotoğraf makinelerini ve Akıllı telefonlarını ellerinden bırakmadan her anlarını kayda aldılar, yapılan bu hizmetlerden dolayı da Belediye Başkanımız H. Caner Can’a teşekkür ederek çok başarılı bir başkan olduğunu vurguladılar.