ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE YÖRESEL LEZZETLERİNE...

Geri

ÇAMLIDERE YÖRESEL LEZZETLERİNE GASTRONOMİ ALANINDA ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR…

8 Ekim 2018

Belediye Başkanımız H. Caner Can’ın gayretleri ile başlatılan çalışma kapsamında yöresel lezzetlerimizin besin, protein ve vitaminsel değerlerinin yanında ürün geliştirme çalışmalarıyla marka olma yolunda önemli adımlar atılmış olacak.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı öğrencisi Beyza Uyanık yöresel tatlar ve ürün geliştirme dersi kapsamında Çamlıdere yöresel mutfağının gastronomi alanında ürün geliştirme çalışmasını başlattı.

Yaptığı bu çalışma ile Çamlıdere’nin yöresel lezzetlerinin besin, protein ve vitaminsel değerlerinin yanında pişirilmesi, saklanması ürün geliştirilmesi gibi konuları da kapsayan tez araştırmasında, İlçemizin yöresel lezzetlerinin ulusal alanda tanıtılması da yüksek lisans tezi olarak kanıtlamış olacak.
Yöresel anlamda çok çeşitlilik içeren ve her çeşidinde farklı lezzetin yanında önemli besin değerli taşıyan yemeklerimiz ürün geliştirme çalışmasıyla artık ulusal ve uluslararası alanda lisans tezi kabul edilmiş bir değere sahip olarak marka olma yolunda önemli adımlar atılmış olacak.