ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE İZCİ DERNEKLERİNİN G...

Geri

ÇAMLIDERE İZCİ DERNEKLERİNİN GÖZDESİ OLDU…

3 Şubat 2017

Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ANKİZDER) Üye ve Yakınları İlçemizde kış kampına girdi…

Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları  ile birlikte düzenlemiş olduğu Kristal Kış Kampı için ilçemizi tercih ederek 35 kişilik bir grup ile Otel Çamlıdere’de kış kampına girdi. İki gün sürecek olan kış kampı etkinlikleri süresince ilçemizde konaklayacak olan Grup Çamlıdere’yi umduklarından çok daha fazla gelişmiş bir kültür ilçesi olarak bulduklarını vurguladılar.

Önce Müzeleri ve İlçe Merkezini Gezerek Alışveriş Yaptılar…

Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları İlçemize ziyaretleri sırasında önceliği müzelere verdiler. Bir kültür şehri olan saklı Cennet Çamlıdere’nin müzelerini gezen grup üyeleri gördükleri kültürel değerlerler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Şeyh Ali Semerkandi külliyesi, müzeleri ve Şeyh Ali Semerkandi Türbesi gezileri sırasında manevi anlar yaşanırken Çamlıdere’yi beklediklerinden çok daha değişik bulduklarını vurguladılar. Şeyh Ali Semerkandi külliyesi gezisinden sonra ilçe merkezinde bulunan Doğa ve Hayvan Müzesini ziyaret eden grup üyeleri müze kapısından girdikleri andan İtibaren hayranlıkla müze içerisinde turladılar. Böyle bir müzeyi ilk defa gördüklerini belirten grup üyeleri bol bol fotoğraf çektirerek sosyal medya sayfalarında da paylaştılar. Çamlıdere kültür evi ve tarım müzesi gezilerinde ise zamanda yolculuk yaparak anneannelerinin, babaannelerinin ve dedelerinin zamanındaki çocukluklarını hatırlayarak zamanın ne kadar hızlı değiştiğine vurgu yapan Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları adeta zamanda yolculuk yaptılar.

Müze gezileri sonrasında Belediye Binamızı da ziyaret eden Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları Belediye binamız içerisinde bulunan ve soba müzesi için biriktirilen sobaları ve açılacak müzeler için hazırlanan oyuncak ve tarihi eşyalar karşısında bir kez daha dehşete düşerek hayranlıklarını gizleyemediler. Belediye Binamızı ziyaretleri sırasında Derneklerine ait bir flamayı o anda orada hazır bulunan Belediye Başkanımız adına Meclis üyelerimize kamp müdürü tarafından takdim ettiler.

İlçe Esnafından Alış Veriş Yaptılar Ne Aradılarsa Buldular…

Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları ilçemizde kısa bit tur atarak alışveriş yaptılar ilçe esnafından alışveriş yaptıkları sırada aradıkları her şey bulabildiklerini ve yöresel ürünlere dairde Çamlıdere'den ayrılmadan önce alış veriş yapmak istediklerini belirten grup üyeleri daha sonra Otel Çamlıdere’ye geçerek konaklama için otele giriş yaptılar.

 ALUÇDAĞI Milli Parkında Kar Faaliyeti ve doğa Yürüyüşü Yaptılar…

Saklı Cennet Çamlıdere’de kampa giren Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları öğle yemeği sonrasında Aluçdağı Milli Parkına doğa yürüyüşü yapmak ve kar faaliyetlerinde bulunmak için kısa bir tur yaptılar. Yürüyüş esnasında yaklaşık 80 cm kar olmasına rağmen aldırış etmeden eğlenceli anlar yaşayan grup bundan sonraki faaliyetlerini ve kamplarını Çamlıdere’ yapma kararı aldılar. Kar üzerinde yürüyüş ve kar oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçiren grup üyeleri daha sonra tekrar Otel Çamlıdere’ye dönüş yaptılar.

Kamp Ateşi Yaktılar Soğuk Kış Akşamını Sıcak Anlara Dönüştürdüler…

Akşam Yemeği Sonrasında gece faaliyeti olarak Otel Çamlıdere faaliyet sahası içerisinde, akşam kamp ateşi yakan grup üyeleri Kamp ateşi başında sıcak ve eğlenceli saatler geçirdiler. Çamlıdere’nin bu tür faaliyetler için mükemmel bir yer olduğunu vurgulayan Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  üye ve yakınları bundan sonraki günlerde de sık sık kamp organizasyonlarını Çamlıdere ve Aluçdağı Milli Parkı İçerisinde yapacaklarını belirtiler.