ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE HEDEFİ 12 DEN VURACA...

Geri

ÇAMLIDERE HEDEFİ 12 DEN VURACAK…

24 Şubat 2017

OK YAYDAN ÇIKTI BİR KERE…

Çamlıdere Belediyesi, Çamlıdere Kaymakamlığı ve Çamlıdere Doğa Dostları Derneği tarafından projelendirilerek başlatılan ve devam ettirilen geleneksel Türk Okçuluğu projesi kapsamında Çamlıdere’de okçu gençler yetiştirilecek.

Projenin fikir ve önderliğini yapan Çamlıdere Doğa Dostları Derneği ve Çamlıdere Belediyesi Proje açılış toplantısı 24 Şubat 2017 saat: 10,00 Çamlıdere Belediyesi Konferans salonunda Belediye Başkanımız H. Caner Can'ın da katılımlarıyla gerçekleşti. Çamlıdere Kaymamı Mutlu Köksal ve Çamlıdere Doğa Dostları Derneği Başkanı Barbaros Yılmaz'ında konuşmacı olarak katıldığı toplantıya katılım oldukça yüksekti. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca da desteklenen Hedef 12 Geleneksel Türk Okçuluğu projesi açılış toplantısında toplantı sonrasında İlçe Kaymakamı Mutlu Köksal ve Belediye Başkanımız H. Caner Can gösteri mahiyetinde ok atışı yaptılar hedefi 12 den vuran Başkanımız Caner Can biz hedefimizi hiç şaşırmadık bizim hedefimiz Çamlıdere’ye hizmet dedi.

Geleneksel Türk okçuluğuna destek vermek ve okçuluğu geliştirmek için yapılan projede kapsamında okçular Çamlıdere Aluçdağı Milli parkı alanı içinde yer alan Macera park içerisinde okçuluk sahasında eğitim görecekler.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız H. Caner Can Çamlıdere ve ata sporu okçuluğun önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti.

“Doğa dostları derneği çok güzel bir proje yapmışlar ve bugünde tanıtımını yapıyorlar bu tanıtımında devamı gelecek ata sporu okçuluk ile ilgili bir proje yapmışlar, bu projeyi de Çamlıdere’li gençler ve Çamlıdere ile yapıyorlar işte bu ilçemizin hem tanıtımında hem gençlerimizin bu alanda yetiştirilmesinde önemli bir adımdır. Bakın Çamlıdere artık eski Çamlıdere değil ilçemiz her geçen gün değişiyor büyüyor ilçemize birçok müze açtık bunlardan biriside oyuncak müzesi, peki neden oyuncak müzesi hayalleri olmayanların yarınları olmaz hayal olacak ki yarınlarımıza şekil vereceğiz Almanya ikinci dünya savaşına durup dururken o savaşa girmemiştir, çocuklarını 30 sene 40-50 yıl önceden savaş oyuncakları ile oynatarak onların benliklerine girmiştir o tür yetişen çocuklar günü gelince ben Dünyanın üstün ırkıyım deyip, Dünyaya hakim olacağım deyip bir hareketin içine girmiştir. Amerika’nın oyuncaklarına bakın hepsi uzay üstüne astronot üzerine kurulu ve o oyuncaklarla yetişen çocuklar yine günü gelince uzaya çıkmışlar bugün başka gezegenlerde araştırma yapıyor. Bizde çocuklarımızı Türkiye’nin hedefini belirleyip gelişmesini bu yolla şekillendirmeliyiz aman çocuk ağladı da onun için aldım dememeliyiz çocuğumuzun nasıl yetişmesini istiyorsak o şekilde bir seçim yapmalıyız. İşte onun için oyuncak müzesi. Bizler bu şekilde düşürsek bizi kimse yıkmaz kimse buna cesaret dahi edemez” dedi. Başkanımız H. Caner Can’ın konuşmasının ardından konuşan ilçe kaymakamı Mutlu Köksal Çamlıdere’nin içinde bulunduğu değişime değinerek “Çamlıdere’de daha yeni göreve başlamama rağmen ilçemizi çok sevdim. Hem insanları sıcak hem de sürekli atılım ve değişim gayretindeler bende bunu takdirle karşılıyorum her şeyden önce Çamlıdere ve Çamlıdere insanı böyle Sayın Caner Can gibi atılımcı ve gayretli bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı” dedi. Toplantı Doğa dostları Derneği Barbaros Yılmazın yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.

Sayın Barbaros Yılmaz ise Yaptığı Konuşmada Belediye Başkanımız H. Caner CAN’IN Doğa Dostları Derneğine ve Çamlıdere Köylerinin Derneklerine verdiği destekler için teşekkür ederek bundan sonra projelerinin devamında geleceğini belirtti.