ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

ÇAMLIDERE DOĞA VE TREKKİNG YÜR...

Geri

ÇAMLIDERE DOĞA VE TREKKİNG YÜRÜYÜŞ ROTALARINDA YERİNİ ALDI…

11 Kasım 2016

ÇAMLIDERE BELEDİYESİ VE TURİZM İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLÇEMİZDE 17 FARKLI TREKKİNG ROTASI BELİRLENDİ.
Çamlıdere Belediyesi tarafından projelendirilip Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü tarafından proje onayı verilen Çamlıdere doğa ve Trekking yürüyüşleri sporları için 17 yürüyüş parkuru belirlendi. Yürüyüş parkurlarının yön belirleme levhaları dikim çalışmaları yapılarak tamamlandı.
Ülkemizin saklı kalmış Cenneti olan Çamlıdere sadece kültür, inanç, yayla, kırsal turizm alanında değil doğa ve Trekking yürüyüş sporları alanında da turizm ilçesi oluyor. Çamlıdere Yaylası, Aluçdağı Milli Parkı, Çamkoru Tabiat Parkı, Alakoç Yaylası, Kös Yayla, , Tepebaşı mevkii, Benli Yaylası bölgelerinde belirlenen Trekking rotaları ve eşsiz güzellikleriyle yaylalarının yanında, Doğa Sporları, Trekking yürüyüşleri, Dağ bisikleti, Dağ moto cross sporlarının yapılabileceği ender ilçelerden birisi oluyor.
Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte Proje ortaklığı yapan Çamlıdere Belediyesi, Çamlıdere Doğa Yürüyüşleri rota ve parkur belirleme çalışmaları tamamlayarak parkurları belirlendi ve yön levhaları dikimleri yapıldı. Toplamda 17 rota üzerinden Çamlıdere’nin farklı bölgelerinde ve çevre ilçelerden Çamlıdere’ye rota olarak belirlenen parkurlar 2016 ARALIK ayında Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü tarafından Hazırlanan Doğa Yürüyüşü ve parkurlar kitabında da yayınlanmış olacak.