ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

BÜTÜN YOLLAR ÇAMLIDERE'YE ÇIKI...

Geri

BÜTÜN YOLLAR ÇAMLIDERE'YE ÇIKIYOR…

9 Şubat 2017

Ankara’nın Trekking rotaları belirlendi, doğa yürüyüşlerinde bütün yollar Çamlıdere’ye çıkıyor…


Çamlıdere Belediyesi tarafından projelendirilip Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü tarafından proje onayı verilen Çamlıdere doğa ve Trekking yürüyüşleri sporları için 17 yürüyüş parkuru belirlendi. Yürüyüş parkurlarının yön belirleme levhaları dikim çalışmaları tamamlanmasının ardından Ankara’nın Trekking Rotaları kitapçığı, harita ve broşürleri de çıktı. Çamlıdere Kitapçıkta başrol oynadı...


Ülkemizin saklı kalmış Cenneti olan Çamlıdere sadece kültür, inanç, yayla, kırsal turizm alanında değil doğa ve Trekking yürüyüş sporları alanında da turizm ilçesi oluyor. Çamlıdere Yaylası, Aluçdağı Milli Parkı, Çamkoru Tabiat Parkı, Alakoç Yaylası, Kös Yayla, Tepebaşı mevkii, Yağlıcaaluç yaylası, Benli Yaylası bölgelerinde belirlenen Trekking rotaları ve eşsiz güzellikleriyle yaylalarının yanında, Doğa Sporları, Trekking yürüyüşleri, Dağ bisikleti, Dağ moto cross sporlarının yapılabileceği ender ilçelerden birisi oluyor. 


Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte Proje ortaklığı yapan Çamlıdere Belediyesi, Çamlıdere Doğa Yürüyüşleri rota ve parkur belirleme çalışmaları tamamlayarak belirlenen parkurlar Ankara’nın Trekking rotaları kitapçığında da yerini aldı belirlenen rotalarda yürüyüş parkurlarının tamamı Çamlıdere çıkıyor ve Çamlıdere de toplanıyor.