ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

BİR METRE KARDA DOĞA (TERKKİNG...

Geri

BİR METRE KARDA DOĞA (TERKKİNG ) YÜRÜYÜŞÜ…

14 Ocak 2017

Çamlıdere Doğa Turizminde rakip tanımıyor…

Çamlıdere Belediyesi tarafından projelendirilip Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü tarafından proje onayı verilen Çamlıdere doğa ve Trekking yürüyüş sporları için belirlenen 17 yürüyüş parkurunun belirlenmesinin ardından doğaseverler ve doğa yürüyüşçüleri kar kış demeden yaklaşık bir (1 )  metre kar olmasına rağmen yürüyüş için Çamlıdere’yi tercih etmeye devam ediyorlar.

Ülkemizin Saklı Cenneti Çamlıdere sadece kültür, inanç, yayla, kırsal turizm alanında değil doğa ve Trekking yürüyüş sporları alanında da turizm ilçesi oluyor. Yürüyüş rotaları güzergâhında yer yer bir metre ye varan kar olmasına rağmen bu keyfi yaşamak isteyen doğa sporları sevenleri İlçemizin güzelliklerini görmek ve doğasından faydalanmak için zorlu koşullara aldırış etmeden tercihimiz Çamlıdere diyor.

Kale doğa dostları ve doğa sporları derneği İlçemizde doğa Yürüyüşlerini bugün yaptı. Muhteşem Kar manzarası eşliğinde Çamlıdere Yaylasından başlayan doğa yürüyüşü, Tepebaşı eteğinden yağlıcaaluç mevkiine oradan da Çamlıdere Seyir tepesine 15 Km lik İlk Parkurlarını tamamlayarak İlçemizde doğa  ( Trekking ) Yürüyüşlerini yaptılar. Yürüyüşün en renkli ve keyifli anlarını ise 7 yaşındaki Rümeysa ile 72 yaşındaki Mehmet Çetin yaşadılar ekipten kopmayarak parkurun tamamını bitiren ikili ekibin takdir ve teşekkürlerini kazandılar.Grup başkanı Aydın Tufan ve Rehber Yusuf Esim’in eşliğinde yapılan doğa yürüyüşüne 20 kişilik bir grup katıldı.

Doğa Yürüyüşü sonunda seyir terasından ilçemizin eşsiz güzelliğini seyir eden grup manzara eşliğinde fotoğraf çektirdiler, Grup Başkanı Aydın Tufan ve yürüyüşe katılan ekip Çamlıdere’nin bu kadar doğa harikası bir yer olduğu yeni fark ettiklerini zorlu ama macera dolu bir yürüyüş olduğu bundan sonraki organizasyonlarını da Çamlıdere’de gerçekleştireceklerini vurguladılar.