ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ 19 MAYIS A...

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZ 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI...

30 Kasım -0001

Ulusların var oluşunda bazı önemli tarihler vardır. Ulusumuz için yaşamsal önem taşıyan ve ulusal kurtuluşun başlangıcını betimleyen 19 Mayıs 1919 tarihidir. Atatürk’ün, Samsuna ayak basmasıyla birlikte yakılan Ulusal kurtuluş ateşi bu adımla tüm yurdu sarmış ve büyük bir zaferle sonuçlanarak Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve çabası ile bugünkü gelişmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğmuştur. “Türk Milleti İçin Bağımlı Yaşamaktansa Ölmek Daha İyidir’’ diyerek, Atatürk’ün; Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur.

19 Mayıs ile Milletimiz, kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağı ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmış, haklı mücadelemiz zaferle son bulmuştur. Milletin iradesinin egemen kılındığı o günden itibaren; Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millettir. Bu iradenin ilelebet yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Milletimizi; işaret edilen çağdaş medeniyet seviyesine taşımak siz gençlerin görevidir. Ay yıldızlı şanlı bayrağımız altında huzur ve güven içinde yaşamak, bu emanete sahip çıkmakla mümkündür.

Bu vesileyle , başta Gazi Mustafa Kemal ve bütün silah arkadaşları olmak üzere; Milleti için canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.