ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

Başkanımız, Kutlu Doğum progra...

Geri

Başkanımız, Kutlu Doğum programına katıldı.

21 Nisan 2017

Çamlıdere Belediye Başkanımız, H. Caner Can Çamlıdere Müftülüğü tarafından Düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı…

Çamlıdere Müftülüğü tarafından hazırlanan “Hz. Peygamber ve Güven” konulu Kutlu Doğum programı bugün Çamlıdere belediyesi Düğün Salonunda yapıldı…

Programa İlçe Kaymakamı Mutlu Köksal, Belediye Başkanımız H. Caner Can, İlçe idare Amirleri, Din Görevlileri, Davetliler ve Misafirler katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda konuşan Belediye Başkanımız H. Caner Can “ Bu doğum kutsal ve sonsuz bir doğumdur, Peygamber Efendimizin Doğumu ile Yer Yüzüne, Adalet, Güven, Merhamet, Ahlak ve İnsanın Kulluk Görevleri Gelmiştir. Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin Yaşantısından öğrendik.

Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi.

O, bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan islamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. Peygamber Efendimiz rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır, O Merhametin adıdır, O Kardeşliğin adıdır.

 ‘’Ben lanet edici olarak değil, rahmet olarak gönderildim’’

Hayatın gayesinin yaratılışın mânâsının silindiği, yok olduğu her şeyin mânâsız olduğu başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21. yy insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür.

NE MUTLU ONU TANIYANLARA

NE MUTLU ONU OKUYUP YAŞAYANLARA…

Hepimizin kutlu doğum haftası güzellikler getirsin.  ALLAH’a emanet olun” dedi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen “Hz. Peygamber ve Güven” konulu program Çamlıdere Müftüsünün konuşması ve ilahi grubunun programlarının ardından Başkanımızın Çocuklara hediye dağıtmasıyla sona erdi…