ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ K...

Geri

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN …

25 Kasım 2016

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ÖĞRETMENLERİMİZE ANLAMLI ETKİNLİK…
24 Kasım öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Çelebi’nin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa geçildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Çelebi’nin öğretmenler günü programının açılış konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanımız H.Caner Can, Öğretmenlerin gelecek nesillerin yetişmesindeki önemine değinerek “ nesillerimizin yetişmesinde öğretmenlerimizin emeği çoktur,ilçemize gelen bir öğrenci grubuna sorduğumda ilerde büyüyünce ne olacaksın diye, içlerinde, asker, polis, doktor, hâkim, avukat olmak istiyorum diyen çok vardı,ama nedense hiç biri ben öğretmen olmak istiyorum demedi. eskiden öğrencilere sorduğumuzda Yüzde Doksanı (% 90 ) ı öğretmen olmak istiyorum derdi fakat şimdilerde ise bunu diyen hiç öğrenci yok. Merak ettim acaba bugünkü öğrencilerimiz neden öğretmen olmak istemiyor, bu meslek sevilerek yapılması gereken, yapıldıkça sevilen bir meslektir ve sevgi başarıyı getirir.
Türkiye’nin bugünkü yönetiminde bir başarı varsa geçmişte bu bugünkü yöneticilerimizi yetiştiren öğretmenlerin başarısıdır. Eğer yok başarısızlık varsa yine oda aynı şekilde yetiştirenlerin başarısızlığıdır. Bundan 20 yıl 30 yıl sonrada ülkemizin yönetiminde başarı olacaksa yine o yöneticileri yetiştiren sizlerin başarısı olacaktır. Eğer yönetimimizde başarısızlık olursa yine sizlerin başarısızlığı olmuş olur çünkü bugünkü gençleri sizler yetiştiriyorsunuz, onların başarısı için doğru olanı ve gerekeni sizlerin doğru şekilde vermesi çok önemlidir. Başarılı olan her öğrenci sizin gururunuz olur. Öğretmen bir öğrencinin rehberidir o nereye derse neyi gösterirse öğrenci o yönde şekillenir. Eseri üzerinde imzası olmayan tek sanatkar öğretmendir,sizlerin imzası yetiştirdiğiniz nesillerin başarısı ve kalitesi olacaktır. Tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.”Dedi.
Belediye Başkanımız H.Caner Can’ın konuşmasının ardından şehit öğretmenler için yazılan şiirler okundu. Öğretmenler gününe özel kısa film gösteriminden sonra adaylığı kalkan öğretmenler için yemin merasimi yapıldı.
Belediye Başkanı H.Caner Can, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, daire amirleri ve Çamlıdere’de görev yapan öğretmenlerin de katıldığı etkinlikler çerçevesinde Yayla Göl Park restoranda öğretmenlere yemek verildi.