ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

15. YY SEMERKANDİ MESCİDİ HİZM...

Geri

15. YY SEMERKANDİ MESCİDİ HİZMETE AÇILDI…

17 Nisan 2018

Çamlıdere yaşayan tarihini tüm dünya ile paylaşıyor. Şeyh Ali Semerkandi Hz. Dönemini anlatan 15. Yüz yıl Semerkandi Mescidi hizmete açılarak o dönemi yaşamak isteyen vatandaşlarımız tarafından ilgi görmeye ve ibadet yapılmaya başladı.
Şeyh Ali Semerkandi Külliyesi içerisinde bulunan Semerkandi evi bahçesine yapılan 15. Yy. dönemine uygun bir şekilde inşa edilen Mescit, yapısı ve minaresi ile dikkat çekerken, iç mimari yapısı ve içine girildiği andan itibaren insanı yüz yıllar öncesine götürmesiyle de manevi bir hava sunuyor. Dış yapısında minaresi ile dikkat çeken mescit, büyük mesajlar vermektedir . Semerkandi Mescidinin Minaresi aleminde bir kitap ve kalem bulunmaktadır…
Belediye Başkanımız H. Caner Can Konuyla ilgili olarak “ İlçemizi ziyaret eden vatandaşlarımıza bu manevi huzurda o dönemi yaşatabilmek için yaptığımız bu mescidi hizmete açtık, bu mescitte manevi huzura çıkan insanlar o dönemi âdeta yaşıyorlar ayrıca minaresinin alemine baktığınız zaman bir kitap ve bir kalem görürsünüz, bunun anlamı ise ALLAH’ın bizlere ilk emri “OKU” dur, biz ALLAH’ın kitabını okuduğumuz sürece aramıza başka kimseyi koymadığımız sürece doğru yoldan ayrılmamış oluruz, fetö gibi hainlerin arkasından gidilmemiş olur biz bu mesajı buradan verme gayretindeyiz” dedi.