ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

DOĞA ŞEHRİ ÇAMLIDERE… KÜLTÜR Ş...

Geri

DOĞA ŞEHRİ ÇAMLIDERE… KÜLTÜR ŞEHRİ ÇAMLIDERE… TERMAL ŞEHRİ ÇAMLIDERE… MANEVİ MİRASIN BEKÇİSİ ÇAMLIDERE…

26 Eylül 2016

 Çamlıdere; “Gün Olacak Dünya Çamlıdere’ye Dolacak” manevi işaretinin adımlarını şimdiden atmaya başladı... Çamlıdere; Tarihi çok eskiye dayanmakla birlikte Osmanlının ilk dönemlerinde kurulmuş, Cumhuriyet döneminin ilk ilçelerinden biridir. Sahip olduğu manevi değerlerin yanı sıra, kültürü ve doğasıyla, misafirperver insanıyla, kültürel ve manevi mirasın bekçiliğini yapmaktadır. 

Son zamanlarda açılan müzelerde ilçenin kültür değerini ortaya koymuş kültür anlamında bütün dikkatleri üstüne toplamıştır. Çamlıdere Kültür evi, Çamlıdere tarım müzesi,15.Yüzyıl Çamlıdere Müzesi ve Dünyada bir ilk olan Doğa ve Hayvan Müzesiyle Kültürel anlamda Ülkemizin kültürel değeri olma yolunda emin adımlar atmaktır. Bugüne kadar yapılmış ve açılmış dört müze olmasına rağmen şimdiden yerli turistlerin ilgi odağı olmuş seyahat acentelerinin tur listelerine girmiş bir ilçe olma özelliğini de kazanmıştır. Bütün bunların yanında kültürel olarak yatırımlarını devam ettiren Çamlıdere Belediyesi, Yaşayan Çamlıdere Müzesi, Oyuncak Müzesi, Soba Müzesi, Terazi ve Tartı Müzesi, Arkeo Park Medeniyetler Müzesi olmak üzere beş adet daha müzesinin yapımına ve hizmete açılması çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Ayrıca Çamlıdere Termal Turizminde vazgeçilmez ilçelerinden biri olacak, Termal su arama çalışmalarının olumlu sonuçlanmasından sonra ilçede termal turizme yönelik yatırımların yapılması ve bu yatırımların arttırılması amacı ile başlatılan termal otel yapımı, proje aşaması tamamlanarak temel hafriyat alınma çalışmaları başlatılmış ve hızla devam ettirilmektedir. Çamlıdere Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan termal otel projesi çalışmaları tahmini olarak iki yıl içinde tamamlanacak ve hizmete açılmış olacak.

Çamlıdere; Bir doğa harikası ülkemizin saklı kalmış Cenneti, Çamlıdere Yaylası, Aluçdağı Milli Parkı, Çamkoru Tabiat Parkı ve eşsiz güzellikleriyle yaylalarının yanında, Doğa Sporları, Trekking yürüyüşleri, Dağ bisikleti, Dağ moto cross sporlarının yapılabileceği ender ilçelerden birisi. Şuanda Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte Proje ortaklığı yapan Çamlıdere Belediyesi, Çamlıdere Doğa Yürüyüşleri rota ve parkur belirleme çalışmalarına da hızla devam etmektedir. Toplamda 17 rota üzerinden Çamlıdere’nin farklı bölgelerinde ve çevre ilçelerden Çamlıdere’ye rota olarak belirlenen parkurlar yakın zamanda Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürlüğü tarafından Hazırlanan Doğa Yürüyüşü ve parkurlar Kitabında da yayınlanmış olacak.

Bir enkazdan doğan yeni bir şehir olarak Çamlıdere, geleceğin en büyük yatırımı, en büyük kültürü, en büyük turizm potansiyeli ve örnek ilçesi olmanın yolunda attığı emin adımlar şimdiden umut veriyor, Çamlıdere; “Gün Olacak Dünya Çamlıdere’ye Dolacak” manevi işaretinin adımlarını şimdiden atmaya başladı.