ÇAMLIDERE KÜLTÜR EVİ ve ETNOGR...

ÇAMLIDERE KÜLTÜR EVİ ve ETNOGRAFYA MÜZESİ

11 Ağustos 2022

Açılış Saati : 08.00

Kapanış Saati : 17.00

Çamlıdere Kültürünü geçmişten günümüze taşıyan ve yaşam biçimini sergileyen kültür evi müzesi, Çamlıdere Belediyesi projesi olarak hayata geçirildi. Çamlıdere Kültür evi ilçenin yaşam tarzını, beşikten mezara gelenek ve kültürünü anlatan çok değerli bir müze olma özelliğini taşımaktadır. Kültür evi müzesi tarihi mimari yapısıyla, orijinal tavan süslemeleri ve yapı şekli orjinal’ine uygun bir şekilde restore edilerek hizmete açılmıştır.Çamlıdere insanının gelenek ve kültürünü yansıtan müze içerisinde günlük yaşamdan esintiler sunuluyor.Müze ziyaretçilerine taş plaktan yükselen Türk Sanat Müziği eşliğinde bir gezinti sunarken geçmişe yolculuk yapmanında keyfini sunuyor.

Çamlıdere Belediyesi katkıları ile hazırlanarak hizmete sunulan müze bugün birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.