İLÇEMİZDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI TÖRENLE DEVAM ETTİ …

Başkan Caner Can; “İlçemizi Ziyarete Gelen Misafirlerimize Yöresel Ürünlerimizi Pazarlayın”
Çamlıdere Belediyesi girişimleri ile Ankara Büyük Şehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı Tarafından organize edilerek projelendirilen ve küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacı ile yapılan 50+1 ( 50 adet kıvırcık koyun 1 adet damızlık koç ) dağıtımı başladı. Çamlıdere Belediyesi tarafından alınan müracaatlar sonunda yapılan değerlendirmeler ve incelemeler sonunda 60 Aileye 51 adet küçükbaş ( koyun ) dağıtımı Bugün Şeyh Ali Semerkandi Külliyesi önünde düzenlenen törenle devam etti.
Düzenlenen törene Belediye Başkanı H. Caner Can, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Özgür Güven, Kırsal Kalkınma Dairesi başkanlığı yetkilileri, İlçe Mahalle Muhtarları dernek Başkanı Dursun Kütükçüoğlu ve mahalle muhtarlarının yanı sıra küçükbaş hayvan yetiştiricileri katıldı.
Yapılan proje kapsamında ilçemizde 3.000 Ad. Küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmış olacak ve bölgeye hayvancılık adına bir hareket getirmiş olacak.
Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı H.Caner Can İlçemizin Turizm ilçesi olmasına rağmen aynı zamanda yaylalarımızda tarım ve hayvancılığında yapıldığını, tarım ve hayvancılık alanlarında da çiftçiye sürekli destek olacak projelerin devam edeceğini belirterek şöyle devam etti. “ Hayvancılık yapan kesimin bu işi layıkıyla ve profesyonel anlamda yapmaları gerekiyor, ancak o zaman gerçek manada hayvancılık sektöründe var olabilirler. Aynı zamanda turizm ilçemizde hayvancılıktan elde edilen ürünler yöresel manada çok anlam ifade ediyor. Turizm ilçesi olmak, turizmden gelir elde etmek, bölgemizdeki değerlerimizi pazarlamakla ve gelen misafire kendimize has olan kültürümüzü, ürünlerimizi sunmakla olur, bunun içinde hayvancılık ile uğraşan çiftlerimizin ve köylerde yaşayan hemşerilerimizin bu bilinçle hareket ederek üretici konumunda olmaları gerekir.Ürünlerini pazarlamaları gerekir, şayet ilçemiz artık bir turizm ilçesi olmuştur ve ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimiz bizim yöresel ve hayvansal ürünlerimizi rahatlıkla bulabilmelidirler ben bu konuda üretici olan her hemşerimin yanında olacağım ve elimden gelen desteği vereceğim bugün burda 3000 adet küçükbaş hayvan dağıtımı yapıyoruz inşallah gelecek yıl bu dağıttığımız hayvanlar 5000 olur, yeter ki sizler üretin, üretilen her şeyin bir pazarı oluşur. Dedi.