ARAMA
Çamlıdere Belediyesi

BAŞKANIMIZ, 30 AĞUSTOS ZAFER B...

Geri

BAŞKANIMIZ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI...

30 Ağustos 2022
Belediye Başkanımız H. Caner Can, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
30 Ağustos, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, vatanını düşmana çiğnetmeyen Anadolu halkının birlik ve beraberlik içerisinde dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği yan yana, omuz omuza mücadele vererek tarihin en şanlı, en onurlu ve en ahlaklı zafer destanını yazdığı gündür.
30 Ağustos Türk Ulusunun yedi düvele karşı yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde tarihe Türk’ün adını ve bağımsızlığını altın harflerle tekrar yazdığı gündür.
100 yıl önce 30 Ağustos günü sadece askeri bir zafer kazanılmamış kazanılan zafer ile bağımsızlığa, barışa, özgürlüğe yürüyüş başlamış yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, yani tam bağımsız, demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin adı konmuştur.
Bu onurlu günde bu gün bizlere düşen asıl görev “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal’in yolunda yılmadan ve yorulmadan ilerlemek, O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi yine Mustafa Kemal’in önderliğinde geleceğe taşımaktır.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında, bize bırakılan bu büyük destanın coşkusunu bir kez daha yaşıyor, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin onurunu yaşatan başta Ulu Önderimiz ve Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere, yiğit efelerimizi, kahraman askerlerimizi, ülkemizin birliği ve vatanımızın bütünlüğü uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla anıyor, Çamlıdere'li hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.