SON HABERLER

Yöresel Lezzetler

Çamlıdere Mutfağı Osmanlıya dayanan lezzetlerin olduğu zengin bir mutfaktır. Genelde hamur işlerinin çoğunlukta kullanıldığı, Bazlama, Gözleme, Tava Çöreği, kısır çörek, beysimet, kül kömmesi gibi ekmek çeşitlerinin yanında, mantı, erişte, lapa, kaygana, kedibatmaz, höşmerim, ekşili cimcik, belli başlı hamur yemeklerindendir. Tarhana, toyga, ayranlıaş, göce çorbası, aşure çorbası, ekmek aşı gibi çorba çeşitleri yöresel halkın vazgeçilmezleri arasındadır. Doğal ormanlarda ve yaylalarda beslenen hayvanların kekik kokulu etleri ise sadece Çamlıdere halkına değil bütün başkent ve bölgeye hitap etmektedir. Kuzu kapama, Ankara tava, oğlak kebabı ve Semerkant Çamlıdere köftesi ile damak keyfi arayanların adresidir Çamlıdere.

Çamlıdere doğal zenginliklerin yöresidir saklı kalmış bu cennet köşesinde arıcılık ve hayvancılık doğal ve organik yollarla yapılmaktadır. İlçenin organik arıcılık ve bal havzası olması nedeniyle bal ve bal ürünlerinin en doğal haliyle bulabileceğiniz tek bölge olma özelliğine de sahiptir. Organik bal üretiminde İç Anadolu’nun sayılı yerlerinden olan ilçede, çiçek balı, sepet balı, kara kovan balı, çam balı ve ürünleri en doğal ve organik haliyle yetiştirilmektedir. Bunun yanında zengin flora ürünleri, aluç, dağ eriği, kekik, ısırgan otu, kuşburnu, papatya, semizotu, böğürtlen, sahlep, gibi doğal sağlık bitkileri de beslenme alanında alternatifler sunar.