ÇAMLIDERE İZCİ DERNEKLERİNİN GÖZDESİ OLDU…

Ankara İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ANKİZDER) İlçemizde kış kampına girdi.

Ankara İzciler Derneği izci aileleri ile birlikte düzenlemiş olduğu kristal kış kampı için ilçemizi tercih ederek Otel Çamlıdere’de kış kampına girdi. İki gün süren kış kampı etkinlikleri süresince ilçemizde konaklayan Ankara İzciler Derneği üyeleri Çamlıdere’yi umduklarından çok daha fazla gelişmiş bir kültür ilçesi olarak bulduklarını vurguladılar.

Önce müzeleri ve İlçe merkezini gezerek alışveriş yaptılar.

Ankara İzcileri Derneği üyeleri ve izci aileleri İlçemize ziyaretleri sırasında önceliği müzelere verdiler. Bir kültür şehri olan saklı cennet Çamlıdere’nin müzelerini gezen grup üyeleri ve izci aileleri gördükleri kültürel değerlerler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Şeyh Ali Semerkandi külliyesi, müzeleri ve Şeyh Ali Semerkandi Türbesi gezileri sırasında manevi anlar yaşanırken Çamlıdere’yi beklediklerinden çok daha değişik bulduklarını vurguladılar. Çamlıdere Oyuncak müzesini gezileri sırasında zamanda yolculuk yaparak anneannelerinin, babaannelerinin ve dedelerinin zamanındaki çocukluklarını hatırlayarak zamanın ne kadar hızlı değiştiğine vurgu yapan Ankara İzci Denekleri üye ve izci aileleri adeta zamanda yolculuk yaptılar.

Aluçdağı Milli Parkında Kar Faaliyeti ve doğa Yürüyüşü Yaptılar.

Saklı Cennet Çamlıdere’de kampa giren Ankara İzci Deneği Üyeleri ve İzci Aileleri öğle yemeği sonrasında Aluçdağı Milli Parkına doğa yürüyüşü yapmak ve kar faaliyetlerinde bulunmak için kısa bir tur yaptılar. Yürüyüş esnasında yaklaşık 80 cm kara aldırış etmeden eğlenceli anlar yaşayan grup bundan sonraki faaliyetlerini ve kamplarını Çamlıdere’ yapma kararı aldılar. Kar üzerinde yürüyüş ve kar oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçiren izci grubu daha sonra tekrar Otel Çamlıdere’ye dönüş yaptılar.

Kamp Ateşi Yaktılar Soğuk Kış Akşamını Sıcak Anlara Dönüştürdüler.

Akşam yemeği sonrasında gece faaliyeti olarak Otel Çamlıdere faaliyet sahası içerisinde, akşam kamp ateşi yakan izci grubu Kamp ateşi başında sıcak ve eğlenceli saatler geçirdiler. Çamlıdere’nin bu tür faaliyetler için mükemmel bir yer olduğunu vurgulayan Ankara İzci Derneği üyeleri bundan sonraki günlerde de sık sık kamp organizasyonlarını Çamlıdere ve Aluçdağı Milli Parkı İçerisinde yapacaklarını belirtiler.